Recent topics

Op het forum: 3 Guests, 0 Users
Welcome to FJR-club Nederland. Please login or sign up.

11 Jul 2020, 06:38

Login with username, password and session length

shout2

*

Wim Heijne

28 Jun 2020, 09:13
morrie

Evenementen: Aanmelden / deelnemen toertochten

Started by @rjen, 10 May 2013, 22:13

Previous topic - Next topic

FJR-Club

Hoe kan ik mij inschrijven / aanmelden voor een evenement?
Aanmelden kan via het forum. In de kalender (linksboven op elke pagina) staat een overzicht van de geplande activiteiten. Als je op de naam van de activiteit klikt krijg je aanvullende informatie. Het kan zijn dat deze informatie nog niet beschikbaar is: zodra deze geplaatst wordt, wordt dit aangekondigd op het forum.
De inschrijving opent enkele weken voor het evenement. Op het moment dat deze geopend is, wordt dit ook in dit topic aangekondigd, met een verwijzing naar de plaats waar de inschrijf pagina te vinden is.

De inschrijfpagina's zijn alleen toegankelijk als je bent aangemeld op het forum. Dit om misbruik te voorkomen. Registreren op het forum kost niets.

Inschrijfpagina voor openbare evenementen: https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=12928.0
Inschrijfpagina voor evenementen voor clubleden: https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=12929.0

Onderaan de aanvullende informatie wordt ook een link naar de deelnemerslijst geplaatst.

En als je eens iemand wilt meenemen?
Introducees zijn geen probleem. Ook je vrienden, buren, familie en collega's kunnen gewoon meerijden. Zij betalen als niet-clubleden echter wel € 5,00 per persoon als bijdrage voor de organisatiekosten. Deelnemen mag op elk merk motor, het hoeft dus geen FJR of zelfs Yamaha te zijn.

Voorbereiding op de toer:

 • Uploaden van de GPS route. Ongeveer 1 week voor de toer komt het GPS bestand beschikbaar (Garmin formaat). Het wordt dan geplaatst op de downloadpagina. Zodra deze te downloaden is wordt ook dit in het kalender topic aangekondigd.
  De vaste plaats voor de actuele route is deze: www.fjr-club.nl/index.php?action=downloads;cat=25. Daar staat ook een handleiding hoe je de route in je GPS krijgt. Het volgen van deze handleiding is belangrijk om ervoor te zorgen dat de route in jouw navigatie met de door jou gebruikte kaart overeenkomt met de route zoals de organisator deze bedoeld heeft.
 • Motor startklaar en afgetankt
 • Controle van de motor (BRAVO)

Hoe gaat het in z'n werk op de dag zelf?

 • De toertochten worden verspreid door het land gehouden. Soms rijden mensen in groepjes naar de startlocatie. Dat wordt dan gemeld op het forum. De mensen spreken dit onderling zelf af.
 • De toertochten hebben  meestal een lengte van ongeveer 200km. Zeker met de aan- en afrij-routes is dit heel vaak een goed gevulde dag.
 • De verzameltijd is in de regel tussen 09:30 en 10:30 uur. Na koffie met een versnapering van de club bepaal je zelf wanneer je vertrekt en of je samen met anderen rijdt.
 • Iedere deelnemer rijdt voor zich en worden er derhalve geen groepen ingedeeld. Dit is voor de deelnemers en overige weggebruikers veiliger en veroorzaakt minder overlast en irritatie voor om- en aanwonenden.
 • Als deelnemers samen op willen rijden laten wij dit aan de mensen zelf over. Stelregel is dat de groepjes niet te groot worden (liever niet meer dan 6 motoren per groepje). Als je wilt weten met wie je samen zou kunnen rijden: maak hier en daar een praatje en vraag wat de rijstijl is van de betreffend mensen. Als een groepje te hard voor je gaat, laat je dan niet forceren. Veilig weer thuis is het aller belangrijkste. Tijdens de pauze kan je wellicht switchen naar een andere groep. Als deelnemer kun te allen tijde zelf beslissen of je de route nog wel of niet wil volgen.
 • De stops onderweg: vaak wordt er gestopt voor een kopje koffie en natuurlijk voor de lunch. Soms worden er door de organisator suggesties gegeven, maar niet altijd. De groepjes bepalen zelf wanneer en waar ze willen stoppen.
 • Het eindpunt. Bij het eindpunt wordt nog vaak door de deelnemers een drankje gedronken en worden de ervaringen uitgewisseld. Altijd gezellig om nog ff na te kletsen. En vergeet de organisatie niet. Hij heeft er vaak veel tijd in gestoken om een zo leuk mogelijke route uit te stippelen. Een bedankje is een kleine moeite en zal hem gemotiveerd houden om de volgende keer ook weer z'n best te doen.
 • Wat doet ik als de route in mijn gps niet klopt? Als je samen met anderen rijdt, blijf dan degene die voor je rijdt  volgen. Laat hem weten dat je route niet klopt dan kan hij daar rekening mee houden.

Mochten tijdens de rit meerdere rijders bij elkaar geraken:
 • Rijd dan baksteensgewijs. Hierdoor is de kans, bij een noodstop, de ander te raken kleiner. Zijn de wegen te smal voor baksteensgewijs rijden, houd dan in ieder geval voldoende afstand tot je voorligger.
 • Bewaar tijdens dit tijdelijk samen rijden de rust binnen deze formatie, houd rekening met de andere rijders en maak geen plotselinge acties.